2019. február. 21., csütörtök
Névnap:
2019-02-13 10:37:48• hírek • Bagosi Andrea

Élmény, tapasztalat, azonosulás

Február 12-én, kedd délután került sor Pro Calasantius Egyesület és a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum által szervezett, Szülők Akadémiája nevet viselő programsorozat egy újabb előadására.

A népes hallhatóság ezúttal Uzsalyné Pécsi Rita, Pécsről érkező neveléskutató, egyetemi oktató előadását hallhatta, melynek fő témája az volt, hogy hogyan fejleszthető az érzelmi intelligencia, elsősorban gyermekek esetén. A komoly szaktudással rendelkező előadó igen sok új ismeretet, információt osztott meg a közönséggel, melyeket érdekes történettekkel és a való életből vett példákkal illusztrált. A közvetlen hangulatú és igen humoros előadás közben kiemelte, hogy az érzelmeinknek kiemelkedő szerepük van a mindennapokban, hiszen a döntéseink 70%-t érzelmi alapon hozzuk meg. Ezért nagyon fontos többek között a tanulási folyamat során is, hogy a gyermek vagy akár a felnőtt érzelmeire tudjunk hatni, hiszen így hosszú távon elraktározódik az adott információ, és beépül a már meglévő érzelmi hálóba, így a későbbiekben könnyebben előhívható.

Hangsúlyozta azt is, hogy a kognitív készségeket mérő intelligenciával ellentétben, az érzelmi intelligencia sokáig, és nagyon jól fejleszthető, és kutatások sora bizonyította azt is, hogy fejlesztésére komoly szükség van, hiszen többek között ezen múlik egy adott személy boldogulása a való életben, az iskolából kikerülve.

A gyermeknevelésre vonatkoztatva kiemelte, hogy a hosszú hegyi beszédek helyett sokkal hatékonyabb és tartósabb élmények, tapasztalatok révén nevelni, hiszen így az adott tevékenységhez érzelmek kapcsolódnak, ami az egyetlen útja annak, hogy garantált és minőségi változást érjünk el a gyermek viselkedésében. Ennek leghatékonyabb eszközei pedig igen egyszerűek: a beszélgetés, a játék, a mese, az együtt töltött minőségi idő.

Az előadás végén lehetőség volt arra is, hogy a résztvevők kérdezzenek az előadótól, illetve a témában megjelent könyveit is meg lehetett vásárolni.

Szülők akadémiája

Szülők akadémiája

Szülők akadémiája

Szülők akadémiája

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: