2019. február. 16., szombat
Névnap:
2018-02-08 08:52:46• hírek • Bagosi Andrea

Versek három nyelven

A Nagykárolyi Művelődési Központ február 21-én, szerdán, az Anyanyelv Nemzetközi Napja alkalmából hatodik alkalommal rendez szavalóversenyt román, magyar és német nyelven.

Külön hirdetik meg a versenyt általános iskolák és líceumok számára. Iskolánként legfeljebb 5 diák jelentkezését várják, egy diák egyetlen verssel, vagy egy irodalmi mű előadásával léphet fel. A verseny két kategóriában zajlik: 5-8. osztályosok és 9-12. osztályosok. A díjazottak oklevelet, könyvet, valamint pénzjutalmat kapnak: 300 lejt az I. helyezett, 200 lejt a II. helyezett és 100 lejt a III. helyezett.

Három kategóriában várják a diákok szavalatait:

1. Román tagozat: román nyelvű szavalat; ismert magyar vagy német költők románra fordított verseinek előadása (pl.: Ady Endre verse román fordításban)

2. Magyar tagozat: magyar nyelvű szavalat; ismert román vagy német költők magyarra fordított verseinek előadása (pl.: Lucian Blaga verse magyar fordításban)

3. Német tagozat: német nyelvű szavalat; ismert román vagy magyar költők németre fordított verseinek előadása (pl.: Eminescu verse német fordításban)

Az eseményre 13 órától kerül sor a Nagykárolyi Művelődési Központ Deák Endre termében (a színház mellett).

Jelentkezési határidő: február 19., 15 óra. A jelentkezési űrlapot a Nagykárolyi Művelődési Központban lehet leadni hétfőtől péntekig 09-14 óra között vagy e-mailben a culturacarei@yahoo.comcímre, “concurs limbi materne” megnevezéssel. Felkérik a diákokat, hogy a pénzjutalom átvételekor személyi igazolvánnyal vagy születési bizonyítvánnyal igazolják kilétüket. További információk a 0261-865-006 vagy 0726244480 telefonszámokon kérhetőek, a kapcsolattartó személy: Tóth Réka.

A szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak. 

szavalóverseny

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: