2019. február. 16., szombat
Névnap:
2018-09-21 10:28:32• hírek • Bagosi Andrea

Végéhez közeledik a tízemeletes tömbházak felújítása

A péntek délelőtt megtartott rendkívüli tanácsülés egyik legtöbbet tárgyalt témája a 4 tömbház szigetelését magába foglaló beruházás volt.

Rendkívüli gyűlésre ültek össze szeptember 21-én, péntek délelőtt a nagykárolyi tanács tagjai, mely során többek között a tízemeletes tömbházak szigetelésére vonatkozó beruházás is szóba került. Az egyik tanácstag nehezményezte ugyanis, hogy az eredeti tervekhez képest megnőtt a beruházás összege.

Bekő Tamás városmenedzser a kérdésre válaszolva kifejtette, hogy a költségtöbblet onnan származik, hogy a kivitelezés során kiderült, hogy szükség van olyan munkálatok elvégzésére is, melyek az eredeti projektben nem voltak benne, de kivitelezésük elkerülhetetlen. Mivel ezek a kiírás alapján nem tartoztak bele a visszatérítendő kategóriába egy többletköltséget rónak az önkormányzatra, illetve a lakóház tulajdonosokra.

Kérdésünkre az elöljáró kifejtette, hogy a lakóház tulajdonosokkal kötött eredeti szerződés értelmében a lakóknak a teljes beruházás 25%-t kell kifizetniük, melyre öt év áll rendelkezésükre. Mivel a beruházás lassan a végéhez közeledik, a közeljövőben az önkormányzat illetékesei összeülnek a lakóbizottságok képviselőivel, hogy az egyes lakásokra, illetve a lakóközösségekre háruló költségeket pontosan kiszámolják. A városmenedzser szerint az eddigi visszajelzések alapján a lakókra háruló 600 000 lejes összköltségből idén körülbelül 150 000 lejt fognak a lakástulajdonosok befizetni.

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: