2019. február. 21., csütörtök
Névnap:
2018-07-06 11:50:51• hírek • Bagosi Andrea

Torockón kirándultak a sekrestyések

Idén is lelkesen várták a sekrestyések az alkalmat, amikor közös kiránduláson vehetnek részt a Szatmári Római Katolikus Püspökség világi irodája szervezésében, tudhatjuk meg az általuk írt beszámolóból.

A kirándulásra idén június 19-e és 21-e között került sor. A résztvevők keddi indulással Torockót vették célba, de már útközben megálltak a Tordai-hasadéknál, ahol könnyű túrát tettek. A második napon Nagyenyed nevezetességeit tekintették meg, a helyi plébános vezetésével megismerték a település és környék katolikus vonatkozásait, a plébániaközösségek és a szerzetesrendek történetét, délután pedig Torockón sétáltak. Ezzel nem merítették ki a programot, csütörtökre is maradt még látnivaló: a hazaindulás előtt Kalotaszentkirályon csodálták meg a helyi népi viselet darabjait, valamint meglátogatták a múzeumot is.

A sekrestyések elmondták, a napközbeni programok mellett idén is külön értelmet kaptak az esti, vacsora utáni beszélgetések, amelyek egyben a tapasztalatcsere fontos helyszínei voltak.

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: