2019. február. 16., szombat
Névnap:
2018-10-09 08:35:43• hírek • Bagosi Andrea

Termés napi vásárok a piacon

A vásárok elsődleges célja a helyi termelők és az általuk termesztett zöldségek, gyümölcsök népszerűsítése a lakosság körében.

Októberben két ilyen jellegű vásárra is sor kerül Nagykárolyban. Az elsőre, a helyi termékek vásárára október 10-én, szerdán várják az érdeklődőket. Ahogyan az előző évben a város idén is csatlakozik ahhoz az országos kezdeményezéshez, mely az őstermelők fontosságára próbálja meg felhívni a figyelmet. Ennek megfelelően szerdán zöldségekkel, gyümölcsökkel, tejtermékekkel, mézzel, illetve pékárúval foglalkozó termelőket hívtak meg. A különleges alkalomra ezúttal is várják az óvodásokat, iskolásokat, akik számára a meghívott termelők apró meglepetésekkel is készülnek.

A hónap második felében pedig, október 20-án, szombaton, a Nagykárolyi Művelődési Központ, valamint a nagykárolyi élelmiszerpiac vezetőségének szervezésében megrendezésre kerül a Termés Napja. Az eseményre 9:00-14:00 óra között kerül sor, helyszíne a nagykárolyi élelmiszerpiac lesz. Ez alkalommal is hagyományos termelők állíthatják ki termékeiket, a szervezők pedig változatos kulturális programmal, illetve egy Őszi Tombola meglepetéssel is készülnek.

Az érdekelt termelők ingyenesen jelezhetik részvételi szándékukat a Nagykárolyi Művelődési Központ irodájában, naponta 9-15 óra között, vagy pedig a nagykárolyi élelmiszerpiac vezetőségénél.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Termés napja

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: