2019. január. 21., hétfő
Névnap:
2019-01-07 09:17:26• hírek • Bagosi Andrea

Tábor a tengerparton

Adománygyűjtést szerveznek Nagykárolyban, melynek kedvezményezettjei mozgáskorlátozott személyek.

Napfelkelte, nyugodt, csendes, vagy éppen vadul hullámzó víz, szabadon repülő sirályok, puha homok, a partra sodort kagylók csak néhány azon dolgok közül melyek eszünkbe jutnak a tenger szó hallatán. Mégis ezek azok a dolgok, melyeket a mozgássérült személyeknek esélyük sincs megtapasztalni: hogy érezzék a tenger vizét, hogy láthassanak egy napfelkeltét a parton, kagylókat gyűjthessenek, vagy egyszerűen csak egy homokvárat építhessenek.

Éppen ezért Veres Róbert adománygyűjtésbe kezdett, hogy egy tábort szervezhessen a Fekete tengerre, fizikailag sérült emberek számára, akiknek így lehetőségük lesz arra, hogy átéljék ezeket a különleges pillanatokat. A tábor azonban sokkal többet nyújt ennél, hiszen új lehetőségeket teremt mind a sérült emberek, mind az őket kísérő, egészséges önkéntesek számára. Hiszen a rendezvény elsődleges célja, hogy a mozgáskorlátozott személyeket jobban integrálja a társadalomba, csökkentse a marginalizálódás érzését, és növelje önbizalmukat. Az önkéntesek pedig a tábor révén megtanulják, hogy hogyan vegyenek részt a közösségi tevékenységekben és azon közösség életében, melynek részei.

Az egyenlőség, a szociális integráció, a csapatmunka és a tolerancia jegyében zajló tábor révén fejleszthető a résztvevők függetlensége és autonómiája, akik az egészséges társaik mellett megtanulhatják, hogy hogyan kell felelősségteljes döntéseket hozni. Ugyanakkor kiléphetnek saját, izolált környezetükből és komfortzónájukból egyaránt. Az új környezet és új ismerettségek hatására a résztvevőknek javulhatnak kommunikációs készségeik, és nyitottabbá válhatnak a külvilág iránt. Az önkéntesek révén új támogatói csoportra és szociális hálóra tehetnek szert, mégpedig egy igen kivételes, megújulásra buzdító környezetben.

A gyűjtés során befolyt összeget kizárólag a tábor költségeinek fedezésére fordítják, így a szállás, étkezés, szállítás, illetve a résztvevők számára szükséges felszerelések finanszírozására.

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: