2019. február. 20., szerda
Névnap:
2019-02-12 09:12:14• hírek • Bagosi Andrea

Szimbólumok diákszemmel

Február 11-én, hétfő délután a Károlyi Kastély Lovagtermében került sor az Eminescu költészetéhez kötőtő grafika és rajzverseny díjátadó ünnepségére.

Az immár ötödik alkalommal megrendezett verseny fő témáját ezúttal is az Eminescu költészetében fellelhető szimbólumok és motívumok képezték. A versenyt idén is a Művelődési Központ és a Gróf Károlyi Kulturális Idegenforgalmat Népszerűsítő Központ szervezte.

Az idei évben 23 pályamunka érkezett, melyeket helyi, illetve környékbeli iskolák növendékei adtak be. A verseny zsűrijének tagjai Lendvay Zoltán, Bikfalvi Zsolt, Fastus József, dr. Hágó Attila Nándor és Dragoș Georgescu voltak. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az idei évben a szakértő zsűri által kiválasztott nyertesek mellett a látogatók szavazatai alapján népszerűségi díjak is kiosztásra kerültek.

Az idei nyertesek a következők:

V.-VIII. osztályosok kategóriája:

I. hely – Aciu Andrea, Tasnádi Általános Iskola, felkészítő tanár: Herskovics Ingrid, és Török Alexandra, Tasnádi Általános Iskola, felkészítő tanár: Herskovics Ingrid

II. hely – Sabo Teodora, Vasile Lucaciu Általános Iskola Újkálmánd, felkészítő tanár: Munteanu Éva

III. hely – Magyari Adrienn, Nagykárolyi Diákklub, felkészítő tanár: Lázin Csaba

Dicséretben részesült: Hotea Florentina, Vasile Lucaciu Általános Iskola Újkálmánd, felkészítő tanár: Munteanu Éva, Donka Zsuzsanna, Tasnádi Általános Iskola, felkészítő tanár: Herskovics Ingrid

IX.-XII. osztályosok kategóriája:

I. hely – Mezősi Vivien, Tasnádi Szaklíceum, felkészítő tanár: Herskovics Ingrid

II. hely – Borbei Odett, Nagykárolyi Elméleti Líceum, felkészítő tanár: Erli Mária Tünde

III. hely – Torner Tamara, Nagykárolyi Diákklub, felkészítő tanár: Lázin Csaba

Dicséretben részesült: Marchis Denisa, Tasnádi Szaklíceum, felkészítő tanár: Herskovics Ingrid, és Farkas Kitty, Kalazanci Szent József Líceum

Népszerűségi díjak:

Borbei Odett – 59 szavazat, Mezősi Vivien – 51 szavazat, Sabo Teodora – 34 szavazat, Török Alexandra – 30 szavazat, Marchis Denisa – 28 szavazat.

A nyertesek oklevet és könyvjutalmat kaptak. A szervezők ezúton is köszönik a részvételt, és gratulálnak a díjazottaknak.

Eminescu rajzverseny

Eminescu rajzverseny

Eminescu rajzverseny

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: