2019. január. 20., vasárnap
Névnap:
2018-05-09 08:22:26• hírek • Bagosi Andrea

Szemlélődő út

Gyaloglással, szemlélődéssel, meditációval teljes lelki napot tartottak szombaton Kálmándon, tudhatjuk meg a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye beszámolójából.

Az élet zarándokút - ezzel a gondolattal indult május 5-én Kálmándon a Püspökség világiak irodája által szervezett lelki nap, amelynek első felében szemlélődő sétát tartottak a természetben. A résztvevőket arra kérték, figyeljenek a fizikai értelemben megtett útra, a tájra, ahol elhaladnak, a természet egészére és a részleteire, de az esetlegesen megtett belső útra is. Istenhez, önmagukhoz, a társaikhoz próbáltak így közelebb kerülni. A szemlélődés az igazság megragadásának csendes, többnyire szótlan, racionális megfontolások nélküli állapota. Alapja az ember veleszületett adottsága, a nyitottság a transzcendencia és az isteni titok felé. Így a szemlélődés egyfajta meditáció is, egy csendes és elmélyült állapot, amelyben közvetlenül és közvetetten Istent próbálják a résztvevők megtapasztalni.

A tartalmas sétát követően a templomkertben helyet foglalva a kánai menyegző történetét olvasták el és abban Mária magatartására tekintettek, a céltudatos és tárgyilagos, meggyőződésből fakadó megnyilvánulásaira. Végül azt vizsgálták, hogyan alkalmazhatnák a megismert hozzáállástípust életükben? A gyakorló Krisztus-követő életében ugyanis a hit meggyőződéssé tud válni, ehhez azonban szükség van a személyes megtapasztalásokra, Isten-élményekre.

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: