2019. január. 20., vasárnap
Névnap:
2018-10-31 06:48:05• hírek • Szatmár.ro

Száz év Ady nélkül

Ady Endre halálának közelgő centenáriuma jegyében rendezi meg november 16-án és 17-én  tasnádi, adyfalvi és nagykárolyi társszervezőivel  közösen  az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület november 16-án és 17-én az immár  29. alkalommal sorra kerülő hagyományos évvégi Kárpát-medencei kisugárzású Ady-megemlékezését: az Érmindszenti zarándoklatot.

November 16-án, pénteken Száz év Ady nélkül címen irodalmi tanácskozással  adóznak a költő emlékének. Délelőtt 10 00   órától  Szatmárnémetiben  a Láncos-templom Kálvineuma ad  helyet a rendezvénynek, mely délután 17 00 órakor Nagykárolyban Ady és Itóka tavaly felavatott szobra előtti főhajtás követően   a Deák Endre Teremben folytatódik. Az irodalmi tanácskozás után 19 00 órától (ugyancsak a nagykárolyi Deák Endre Teremben)  Havas Judit budapesti előadóművész   mutatja be  Cserey Csaba szatmári  ütőhangszeres közreműködésével Intés az őrzőkhöz című pódium-műsorát.


November 17-én,szombaton a költő szülőfalujában 10 00 órától az adyfalvi református templomban ökumenikus istentiszteletet tartanak 11 00 órától pedig az Ady-szülőház udvarán folytatódik, majd koszorúzással zárul a rendezvény-sorozat. Az Ady Emlékmúzeum udvarán  a művelődési és politikai élet kiváló személyiségei (köztük Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke)  méltatják a költőt. Az emlékműsor keretében  fellépnek a budapesti Ady Versmondó Szalon tagjai.


A szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak.

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: