2019. február. 20., szerda
Névnap:
2019-02-08 08:37:49• hírek • Bagosi Andrea

Szavalóverseny

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal Kulturális Igazgatósága február 21-én,  csütörtökön, az Anyanyelv Nemzetközi Napja alkalmából hetedik alkalommal rendez szavalóversenyt román, magyar és német nyelven.

Külön hirdetik meg a versenyt általános iskolák és líceumok számára. Iskolánként legfeljebb 5 diák jelentkezését várják, egy diák egyetlen verssel vagy egy irodalmi mű előadásával léphet fel. A verseny két kategóriában zajlik: 5-8. osztályosok és 9-12. osztályosok mérik össze tudásukat. A díjazottak oklevelet, könyvet, valamint pénzjutalmat kapnak majd: 300 lejt az I. helyezett, 200 lejt a II. helyezett, és 100 lejt a III. helyezett.

A verset olvasó diákok alacsonyabb pontszámot fognak elérni.

Három kategóriában várják a diákok szavalatait:

I. Román szekció: román nyelvű szavalat; ismert magyar vagy német költők románra fordított verseinek előadása (pl.: Ady Endre verse román fordításban)

II. Magyar szekció: magyar nyelvű szavalat; ismert román vagy német költők magyarra fordított verseinek előadása (pl.: Lucian Blaga verse magyar fordításban)

III. Német szekció: német nyelvű szavalat; ismert román vagy magyar költők németre fordított verseinek előadása (pl.: Eminescu verse német fordításban)

Az eseményre 13:00 órától kerül sor a Művelődési Központ “Deák Endre” termében (a színház mellett).

Jelentkezési határidő: február 18., 15 óra. A jelentkezni a Művelődési Központban lehet hétfőtől péntekig 09-15 óra között, vagy e-mailben a culturacarei@yahoo.com címen, “concurs limbi materne” megnevezéssel. A szervezők arra kérik a diákokat, hogy a pénzjutalom átvételekor személyi igazolvánnyal vagy születési bizonyítvánnyal igazolják kilétüket.

További információk: 0261-865-006 vagy 0742-021-668 telefonszámokon, kapcsolattartó személy:  Geta Vandici.

Minden jelentkezőt szeretettel várnak!

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: