2019. február. 16., szombat
Névnap:
2018-02-09 11:31:17• hírek • Bagosi Andrea

Robotikai tanterem

Két új projekt kivitelezésére került sor a nagykárolyi 1-es számú Általános Iskolában.

Egyaránt szól nehéz szociális körülmények közül érkező tanulóknak, valamint különösen tehetségeknek az a két projekt, melyeket az 1-es számú nagykárolyi általános iskolában valósítanak meg. Az oktatási intézményben ugyanis robotikai tantermet hoztak létre, tudhatjuk meg az önkormányzat közleményéből.

3D-s nyomtató, laptopok, robotalkatrészek és természetesen eszközök várják a diákokat az újonnan kialakított teremben. Mindez összesen körülbelül 20 ezer lej értéket képvisel. A pénzt javarészt támogatások útján teremtették elő – nyilatkozta az iskola igazgatója, Nicolae Moldovan.
A másik projekt a nehéz szociális körülmények között élő tanulóknak szól, és a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal és a Szatmár Megyei Tanfelügyelősség segítségével valósították meg. „A projekt révén szeretnénk a roma gyerekeket szakmákkal megismertetni. A tanórák után a gyerekeknek különböző foglalkozásokat tartunk, melyek során a készségeiket és a társadalmi beilleszkedésüket fejlesztjük” – magyarázta Nicolae Moldovan igazgató.

Mivel az iskolaépületben valósul meg ez a projekt, azt is eredményezi, hogy több mint 100 gyerek meleg ételt kap. Ennek érdekében kialakítottak egy ebédlőhelyiséget. A két projekt ünnepélyes átadására február 15-én kerül sor.

1-es Általános Iskola Nagykároly

1-es Általános Iskola Nagykároly

1-es Általános Iskola Nagykároly

1-es Általános Iskola Nagykároly

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: