2019. február. 20., szerda
Névnap:
2019-02-07 11:55:46• hírek • Bagosi Andrea

Novemberi utazó

Péntek délután egy nagyváradi fotós, Nicoleta Gabor munkáiból nyílik kiállítás a Károlyi Kastélyban.

A nagyváradi Euro Foto Art Egyesület szervezésében idén már hetedik alkalommal került megrendezésre a neves fotóművészről, Szathmári Pap Károly – Carol Pop Szathmáriról elnevezett Nemzetközi fotográfiai fesztivál. Az elmúlt egy hónapban, számos fotókiállítás került megnyitásra, az ország különböző településein. Nagykárolyban ezen a héten, Nicoleta Gabor „Novemberi utazó” című egyéni kiállításának keretében, idén már a harmadik ilyen jellegű rendezvény kerül megnyitásra a gróf Károlyi Kastély Lovagtermében.

Nicoleta Gabor, aki 2008 óta nagyváradi „Tavirózsa” Fotóklub tagja, 1989-90-ben kezdett el fotózni. Munkáival a Tavirózsa Fotóklub Lépések a fénybe... elnevezésű tárlata mellett, számos hazai és külföldi kiállításon vett részt. 2010-ben nyílt meg a Párbeszéd címet viselő tárlata, melyen Benyovszki Tündével közösen, 50 fotót állítottak ki.

Mint minden fotóművésznek neki is megvan az elképzelése napjaink fotóművészetéről, ami azonban nem tükrözi teljes mértékben azt, amit ma Fotóművészek Nemzetközi Szövetsége (FIAP) hirdet.

„1972-ben születtem Nagyváradon, egy olyan családban ahol mindig szófogadó voltam, de szüleim is mindig meghallgattak, ha erre volt szükség. Édesapám szerettete meg velem a matematikát és a mérnöki tudományokat, édesanyámnak és testvéremnek köszönhetem a különböző művészetek (festészet, film, zene) iránti vonzalmamat. Minden amit elértem eddig, ami tulajdonképpen vagyok, nekik köszönhető. A fénykép meg kell maradjon, mint az idő, a pillanat lenyomata, annak a korszaknak, amelyben készült. Soha nem szabad, hogy elveszítse azt az értékét, hogy egy korszakot jelző, valós értékű dokumentum. Tulajdonképpen ez az, ami megkülönbözteti a fotográfiát, a többi művészettől.”

A nagykárolyi Vasile Vénig László Fotóklub szeretettel meghívja önöket a nagyváradi fotóművész kiállításmegnyitójára, pénteken, február 8-án 15:00 órai kezdettel a nagykárolyi Károlyi-kastély lovagtermébe. A kiállítás a kastély nyitvatartása szerint két hétig lesz látogatható.

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: