2019. január. 20., vasárnap
Névnap:
2018-10-31 12:15:14• hírek • Bagosi Andrea

Nem született megállapodás

A Puffi Állatvédő Egyesület vezetője nem fogadta el az önkormányzat által előkészített együttműködési szerződést.

Az október 30-án, kedd délben megtartott rendes havi tanácsülés keretén belül az egyik napirendi pont a Puffi Állatvédő Egyesület és a nagykárolyi önkormányzat közötti együttműködési szerződésre vonatkozott. A szerződést Kovács Jenő polgármester és egy jogászokból álló csapat készítette elő az egyesület számára. Az egyesület vezetője, Maria Ardelean azonban nem fogadta el jelenlegi formájában a felkínált javaslatot, ezért a napirendi pontot végül is elnapolták.

Az egyesület vezetője indoklásként azt hozta fel, hogy a szerződés számára teljesíthetetlen kötelezettségeket is tartalmaz, így például azt, hogy 2019-re tűnjenek el a kóbor kutyák a város utcáiról. Elmondása szerint ez többek között azért kivitelezhetetlen, mert a környező falvakból folyamatosan Nagykárolyba hordják a kutyákat, és annak ellenére, hogy már több ízben megkereste az érintett települések polgármestereit ez ügyben, azok nem voltak nyitottak az együttműködésre. A másik oka pedig az, hogy a nagykárolyi rendőrség nem lép fel elég hatékonyan a lakossággal szemben, akiket pedig a törvény kötelez háziállataik sterilizálására, és így sok kutya kerül az utcára.

Kovács Jenő miután gratulált az egyesületnek az eddigi tevékenységéért, kifejtette, hogy az önkormányzat keze is meg van kötve, és csak a törvényes kereteken belül tudnak segíteni. Így például nincs lehetőségük csak két hétig finanszírozni egy-egy befogott állat ellátását, mert a törvény csak ennyire ad lehetőséget, amely az egyesület vezetője szerint szintén egy kritikus pont volt az új szerződésben. Keizer Lajos alpolgármester nehezményezte az egyesület vezetőjének hozzáállását, mivel szerinte a szerződés igen kedvező feltételeket biztosítana az egyesület számára, hiszen a kötelezettségek nagy része az önkormányzatra hárulna.

Mivel a tanácsülés keretén belül a feleknek nem sikerült közös nevezőre jutniuk a napirendi pontot elnapolták, a szerződést pedig az érintett felek újratárgyalják.

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: