2018. December. 18., kedd
Névnap:
2017-11-14 09:10:31• hírek • Bagosi Andrea

Mitől férfi a FÉRFI és mitől nő a NŐ?

November 17-én, pénteken 18:00 órai kezdettel egy könyvbemutatóval egybekötött író-olvasó találkozón vehetünk részt, melynek vendége Botházi Mária újságíró.

A nagykárolyi baba-mama klub által szervezett eseménynek a Lovarda konferenciaterme ad otthont. Az író-újságíróval Bartos Erzsébet, a City Rádió munkatársa beszélget majd.

Botházi Mária 2001-ben végzett a BBTE Újságírás szakán. 15 évet dolgozott napi- és hetilapos, valamint online szerkesztőként és publicistaként a Krónika kultúra rovatánál, a Transindexnél, a Kronika.ro-nál és az Erdélyi Naplónál. Jelenleg a Főtér.ro publicistája. 2013-ban megvédett doktori értekezésében az 1989 utáni átmeneti időszak erdélyi sajtójával, bővebben a Korunk folyóirattal foglalkozott.

„Boldogság juszt is a tiéd” című könyve az erdélyi hétköznapokra, a honi lét valóságára közelítő írásait gyűjtötte egybe. A női szemszöget felvillantó, gyakran sajátosan női témákat taglaló tárcák, glosszák a Transindexen és az Erdélyi Naplóban jelentek meg. A szerző hangja és ábrázolásmódja egyedi. Olyan világot teremt, amely összetéveszthetetlen másokéval, miközben a magyar karcolatirodalom hagyományát is felidézi.

Ebben a szövegvilágban fontos szerepe van az őszinteségnek, barátságnak, játéknak, humornak, s nem utolsó sorban a közösségnek (hagyományos értékek nem hagyományos környezetben). Az írások témája tulajdonképpen a mindennapi élet, de annak élményei, eseményei és konfliktusai sajátosan, egyedien válnak mindennapiakká.

Néhány jól körvonalazható tematika jelenik meg a kötetben: több írás a nőiség, a női lét sajátságainak megélése kapcsán született, ami talán tájainkon nem ugyanolyan, mint a médiából visszaköszönő nő-kép, megvannak a maga egyedi, igen gyakran sajnálatos jellemzői, amely társadalmunk, neveltetésünk, közgondolkodásunk lenyomataként kísérik életünket. Az írások egy másik része a kisebbségi létről szól, melynek hétköznapi megéléséről szintén keveset olvasni.

A szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak. 

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: