2018. December. 15., szombat
Névnap:
2018-03-12 10:42:53• hírek • Bagosi Andrea

Méltó megemlékezés

A nagykárolyi kertvárosi gyülekezetben március 11-én, vasárnap délelőtt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek.

A kertvárosi gyülekezetben az egyházi ünnepek között a nemzeti ünnepünk megünneplését is fontosnak tartják, melynek már komoly hagyománya van a gyülekezetben. Az idén Tolnay István esperes igehirdetésében az emlékezésre hívta fel az ünneplő gyülekezet figyelmét: " ne csak arra emlékezzünk, ami 48-ban történt, hanem Isten minden cselekedetére, amit a történelmünk során irgalmával és kegyelmével értünk tett. Emlékezzünk arra, kik vagyunk mi magyarok, honnan jöttünk, milyen nyelven beszélünk és mi a feladatunk."

Az igehirdetést követte a Pro- Eclesia énekkar énekszolgálata, majd a gyermekek és ifjak műsora: "Isten, áldd meg a magyart! " címmel, melyet Tolnay Adrien vallástanárnő állított össze. Szívhez szóló versekben és énekekben emlékeztek a márciusi hősökre, akik a magyarságukért életüket áldozták. A műsor keretében néhány gyertyát gyújtottak az emlékükre, majd versekben a magyar anyanyelv fontosságát hangsúlyozták Wass Albert, Petőfi Sándor, Reményik Sándor és Túrmezei Erzsébet költőink tollából.

Kertváros március 15

Kertváros március 15

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: