2018. December. 18., kedd
Névnap:
2017-11-10 10:45:07• hírek • Bagosi Andrea

Megkezdődött a diák színházfesztivál

November 9-én, csütörtök délután vette kezdetét az immár második alkalommal megrendezésre kerülő regionális színházi fesztivál, az „Ifjúsági Színházi Napok”.

A fesztivál keretén belül három napig hazai és külföldi diákok lépnek színpadra, és engednek betekintést abba, ők hogyan is látják a színjátszást, és azon át a világot. A három nap alatt 12 társulat 13 előadását láthatja a közönség, a legkülönbözőbb témákban, a komédiától a tragédiáig.

Az ünnepélyes megnyitó alkalmával Adrian Stefanut és Szolomájer Tímea, a fesztivál megálmodói és főszervezői köszöntötték a vendégtársulatok tagjait és a közönséget. Elmondták, hogy nagyon örülnek annak, hogy immár második alkalommal kerül megrendezésre a fesztivál, és nagyon remélik azt, hogy a diákok számára nagyon jó lehetőséget biztosít majd arra, hogy tanuljanak egymástól, hogy megismerjék egymás munkáját, tapasztalatokat gyűjtsenek, és új barátságokat kössenek. A Nagykárolyi Művelődési Központ képviseletében Szűcs József köszöntötte a résztvevőket, aki szintén arra biztatta a diákokat, hogy érezzék jól magukat, figyeljék nyitottan és érdeklődéssel egymás produkcióit, és használják ki jól az együtt töltött időt.

Az első magyar nyelvű bemutatóra november 10-én, péntek délelőtt került sor, a Marosvásárhelyről érkező Refi Színpad előadásában. A „Messze gurulhat az alma a fájától” című improvizációs játék néhány egyetemista és környezetük szemén keresztül mutatta be a jelenlegi társadalmi és családi mintákat, értékrendszert, problémákat. Helyzetképek révén mutatták be a fiatalok útkeresését, korosztályuk jellegzetes problémáit, kérdéseit, világlátását.

Az előadások sora pénteken és szombaton folytatódik, a szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak.

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: