2019. február. 21., csütörtök
Névnap:
2018-09-12 10:33:51• hírek • Bagosi Andrea

Lehetőség lesz a négyemeletes tömbházak szigetelésére is

A tízemeletes tömbházak mintájára a jövőben az önkormányzat a négyemeletes tömbházak szigetelését tervezi.

Javában zajlik a nagykárolyi tízemeletes tömbházak hőszigetelési munkálata. A beruházások a Regionális Operatív Program nyújtotta finanszírozási lehetőségek révén valósulnak meg. Úgy tűnik, lehetősége van az önkormányzatnak újabb pénzösszegeket megpályázni a tömblakások hőszigetelésére – mondta el Kovács Jenő polgármester. Éppen ezért kéri: mihamarabb és minél több helyen alakuljanak meg a lakóközösségek, merthogy csak azokon keresztül lehet részt venni ebben a beruházásban.

A projekt amúgy a mostanihoz hasonló lesz – fejtette ki. Azaz amint jelenleg a tízemeletes toronyházak hőszigetelése zajlik, a jövőben ugyanúgy történne a négyemeleteseké. A költségek java részét európai uniós alapokból fedeznék, az önkormányzat is hozzátenné a saját részét, illetve akár kedvezményes kölcsönzési lehetőséget biztosítana a lakosoknak.

Az elöljáró nyomatékosította, hogy a helyhatóságnak kizárólag jogi személyiséggel rendelkező lakóközösséggel áll módjában szerződni. Ezért javasolja a tömbházakban lakóknak, hogy alakítsák meg ezeket a szervezeteket.

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: