2018. December. 15., szombat
Névnap:
2017-11-23 12:48:25• hírek • Bagosi Andrea

Látványos felvonulás

November 23-án, csütörtök délben Nők elleni erőszak világnapja alkalmából felvonulást szerveztek a város központjában.

A felvonulás kiindulópontja az Amfiteátrum volt, ide érkeztek az illetékes szociális szervek képviselői, illetve iskolás gyermekek csoportjai, és az üggyel szimpatizálók. A felvonulás elsődleges célja a figyelemfelkeltés, a közösség mozgósítása volt egy olyan ügy érdekében, mely mai társadalmunk egyik súlyos problémája. A szervezők fontosnak tartják az emberek minél átfogóbb tájékoztatását a nők elleni erőszak témakörével kapcsolatban, ahhoz, hogy a jelenség megelőzhető, mértéke csökkenthető legyen.

A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja elnevezésű emléknapot a nők elleni erőszak felszámolásáért küzdő aktivisták már 1981 óta november 25-én tartják. E napon ölték meg a Mirabal nővéreket – a Dominikai Köztársaság emberi jogi aktivistáit.

A nők ellen világszerte követnek el nemi erőszakot, családon belüli erőszakot és az erőszak egyéb formáit. A téma nagyságrendje és valódi természete gyakran rejtve marad. Az ENSZ közgyűlése 1999. december 17. óta nyilvánította e napot a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napjává. Ugyanakkor felkérte a kormányokat és nemzetközi szervezeteket, hogy e napon figyelemfelhívásul szervezzenek programokat.

A Nagykárolyban szervezett felvonuláshoz igen sokan csatlakoztak. A menet az Amfiteátrumtól az 1918 December 1 utcán keresztül haladt a Művelődési Központ felé. 

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: