2018. június. 20., szerda
Névnap:
2017-08-14 11:51:54• hírek • Bagosi Andrea

Különleges grafikák és festmények a Kastélyban

Augusztus 12-én, szombat délután népes közönség előtt került sor Stefan Gnandt festmény és grafikakiállításának megnyitójára.

A résztvevőket Muhi Sándor köszöntötte, aki felidézte azokat a 40 évvel ezelőtti időket, mikor Stefan Gnandt még kezdő művészként első ízben jelentkezett a Szatmárnémetiben rendezett tárlatokra. Már ekkor kifejező tollrajzokat készített, melyekre három, azóta is érvényes dolog volt jellemző. Elsősorban az, hogy a rajzok révén közölni akart valamit, előzetes tapasztalatok jelentek meg az alkotásokon. Másodsorban nyilvánvalóvá vált, hogy egy komoly rajztudással rendelkezik, és harmadsorban az, hogy realista módon látja a világot, amit lát azt direkt módon juttatja el az emberekhez. Kiemelte, hogy bár a művész a vegyes technika révén fejezi ki leginkább önmagát, az alkotásai domináns eleme továbbra is a rajz maradt.

Az ünnepélyes megnyitó alkalmával Vitéz Júlia és Putovits Ábel szolgált zenei percekkel, mindenki örömére. A tárlatot két hétig tekinthetik meg a Városi Múzeum nyitva tartási rendjének megfelelően. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.  

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: