2018. December. 18., kedd
Névnap:
2018-06-12 09:35:00• hírek • Bagosi Andrea

Könyvfészkek a parkban

A Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság újraindította a szabadban való olvasásra buzdító, „Könyvfészek” elnevezésű kampányát.

Mindazok, akik szeretnének a szabadban olvasgatni, június 11-étől a kastély parkjában megtehetik. A kampány keretén belül fa házikókat helyeztek el a park több pontján, melyekben könyvek találhatóak. Ezeket a járókelők bátran kivehetik, és a parkban olvasgathatják.

Az igazgatóság munkatársai négy házikót helyeztek el, kettőt a Kastély főbejáratának közelében, egyet a szökőkút mellett, és egyet a Károlyi Sándor szobor környékén. Ahogy az előző évben is, idén is egy házikót (a Károlyi Sándor szobor mellett lévőt) a gyerekeknek tartottak fenn, így a kisebbek is találnak nekik való, számukra érdekes könyveket, olvasmányokat.

A járókelők kedvükre válogathatnak a könyvek között, melyeket olvasás után kérjük tegyenek vissza a helyükre, hogy mások is élvezhessék őket. Minden könyvfészekben 12 könyv található, vegyesen magyar, illetve román nyelven. A kampány egész nyáron tart.

Az igazgatóság munkatársai tudatják ugyanakkor, hogy június 13-ától egy urnát helyeznek majd el a kastély főbejáratánál, melybe könyveket lehet adományozni. Így bárki támogathatja a kampányt, és hozzájárulhat a kínálat színesebbé tételéhez.

könyvfészek

könyvfészek

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: