2018. December. 18., kedd
Névnap:
2017-12-05 10:47:14• hírek • Bagosi Andrea

Jubileumi ünnepség

December 4-én, hétfő délután különleges alkalomból várta vendégeit a Kinderland Egyesület, mivel fennállásának 15 éves évfordulóját ünnepelte.

A kivételes alkalmon részt vett a város alpolgármestere Keizer Lajos, az Oktatási és Egészségügyi Igazgatóság vezetője, Várna Levente, több tanácsos, és az egyesülettel kapcsolatban álló iskolák és intézmények vezetői. Az ünnepélyes alkalomon Anton Welser, az egyesület vezetője köszöntötte a résztvevőket, és néhány szóban összefoglalta az egyesület elmúlt 15 évét. Beszélt az alapítás körülményeiről, a kezdeti nehézségekről, az egyesület keretén belül dolgozó romániai, illetve németországi önkéntesekről, és az eddigi tevékenységekről.

Az elmúlt 15 évben szoros együttműködésben álltak a nagykárolyi önkormányzattal, a gyermekvédelemmel és a szociális osztály munkatársaival. Segédkeztek a gyermekkórház felújításában, az 1-es számú Általános Iskolában német tagozatot, konyhát, illetve varróműhelyt alakítottak ki és szereltek fel, új matracokat és ágyakat hoztak a bölcsődébe, illetve az öregházba, emellett folyamatosan támogatják a helyi tanintézményeket bútorokkal és egyéb szükséges felszerelésekkel.

Mindezek mellett több mint 150, nehéz körülmények között élő családot támogatnak folyamatosan. Ünnepek előtt a németországi önkéntesek gyermekek közreműködésével gyűjtéseket és vásárokat szerveznek, és az így előkészített ajándékokat a nagykárolyi iskolákban osztják ki.

Az egyesület munkáját több helyi cég is támogatja, így a Polipol Kft. a szállításban segít, ami komoly költségektől tehermentesíti az egyesületet, hiszen az adományok 1100 km-t tesznek meg míg ideérnek, valamint a Steiger Kft, akik helyben elvégzendő feladatokat vállalnak. Németországban a THM nevű szervezet gyűjti össze az adományokat, és készíti elő őket a hosszú útra.

A beszámolót követően Keizer Lajos méltatta az egyesület munkáját, és köszönetet mondott minden dolgozójának és önkéntesének, amiért fáradhatatlanul és nagy odaadással segítik a nagykárolyi lakosságot. Az ünnepség zárásaként a szervezők vendégül látták a meghívottakat egy ünnepi ebédre.

Kinderland Egyesület

Kinderland Egyesület

Kinderland Egyesület

Kinderland Egyesület

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: