2019. január. 21., hétfő
Névnap:
2019-01-08 10:49:12• hírek • Bagosi Andrea

Jobban vannak a nyomorból kiemelt gyerekek

A nagykárolyi Impreuna-Egymásért Egyesület munkatársai meglátogatták azokat a gyerekeket, akiket az ő közbenjárásukra emeltek ki a fertőhöz hasonlítható családi környezetből.

„Azt hiszem sokan emlékeztek azokra a gyerekekre, akiket évekig tartó küzdelem után, végre kiemeltek a családnak nevezet pokolból. Igaz, az is kellett hozzá, hogy egy sárgaság üsse fel a fejét a családban, és a környéken is. No őket látogattuk meg. Lássuk, hogy élnek, mivel töltik napjaik, és persze csomagot is vittünk. Pazar. Röviden így lehetne jellemezni a körülményeket ami őket most körülveszi.

A gyerekek elköltöztetése előtt több mint egy tucat ember (fele felnőtt, fele gyerek) élt egy 16 lapméteres fűtetlen szobában. Wc még az udvaron sem volt, a gyerekek döglött állatokkal játszottak. Nyaranta, főleg hétvégén, füvet ettek az udvarról, ha éhesek voltak, szemtanúi voltak, amint egy felnőtt nő elvetél a szobában….és még lehetne sorolni. No most rendezett szobákban élnek, mindegyiknek külön kis ágya, szekrénye van. Súlyban is szépen gyarapodtak, arcuk kikerekedett. Tiszták, tanulnak, melegben vannak, minden körülmény adott, és még az esélye annak, hogy ember legyen belőlük, hasznos tagjai legyenek a társadalomnak. Hurrá.” - foglalta össze Lőrincz Zoltán, az egyesület vezetője.

Az ügy azonban még itt nem ért véget, mivel a szülők perelik vissza a gyerekeket, hiszen így elestek a gyerekek után járó pénztől is. Valószínűleg valaki ebben a segítségükre van, és hátulról irányítja őket. Ennek ellenére remélhetőleg a gyerekek soha nem kerülnek vissza abba a számukra oly hátrányos környezetbe.

ASIEE

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: