2018. április. 24., kedd
Névnap:
2017-06-19 09:26:18• hírek • Bagosi Andrea

Idén is nagy sikert aratott a sváb fesztivál

Több százan vettek részt a Német Demokrata Fórum helyi szervezete által rendezett Karoler Schwabenfest nevet viselő rendezvényen.

A június 18-án, vasárnap megrendezésre kerülő programsorozat a hagyományoknak megfelelően német nyelvű szentmisével indult, melyet a helyi Szentlélek templomban tartottak. Ezután a szintén hagyományos, egyben nagyon látványos felvonulásra került sor: a kálmándi fúvószenekar vezetésével Nagykároly és környékbeli sváb települések hagyományőrző csoportjai vonultak fel a város utcáin, a járókelők nagy örömére. A csoportok a kastélykertben felállított színpad előtt állapodtak meg, ahol aztán órákig tartó, színvonalas műsor vette kezdetét, amelyet szép számú közönség követett egész délután. A nap folyamán fellépett: a nagykárolyi, mezőpetri és szatmárnémeti egyesített férfikórus, a GPS, a nagykárolyi német iskola alsó tagozatos diákjai, a nagykárolyi Lustige Schwaben néptánccsoport, a nagykárolyi Canticum Novum kamarakórus, a nagymajtényi Gemeinsam tánccsoport, a nagykárolyi Rote Rosa gyermektánccsoport, a szatmárnémeti Gute Laune tánccsoport, a nagykárolyi Ceatăra román néptánccsoport; a károlyi német iskola tagjai egy rövid bohózatot mutattak be, a Kalazanci Szent József-líceum tanulói Jónucz Alfonz tanár vezetésével muzsikáltak, a Rekettye Kulturális Egyesület néptáncosai, a Lead & Follow Egyesület táncosai, a csomaközi néptánccsoport, a mezőpetri idősek néptánccsoportja, a nagykárolyi Akordeon Duett, a szaniszlói tánccsoport, a Kessenheimer-fivérek, a Karoler trió is, valamint Straub Ottó.

A komoly kulturális műsor mellett a látogatókat finomságok sora várta, többek között az egyik jellegzetes sváb ételt, a strudlit is megkóstolhatták, mely előtt folyamatosan hosszú sor kígyózott. A nagyon kellemes hangulatú délután kicsalta a város lakosságát, kicsi és nagy együtt nézte a műsort, iszogatott az ismerősök körében, és élvezte, hogy együtt szórakozhat. 

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: