2018. December. 18., kedd
Névnap:
2018-08-08 10:31:16• hírek • Bagosi Andrea

Helyükre kerültek a harangok

Helyükre kerültek a nagykárolyi új református templom harangjai és toronysüvegje, tudhatjuk meg a Károlyi Református Egyházmegye beszámolójából.

A történelmi pillanatra augusztus 6-án, hétfő délelőtt került sor. A torony gömbjébe időkapszulát helyeztek el az utókor számára.

Az egyházközség vezetősége mindkét harangot adományból öntette székely harangöntő meseterekkel. A nagy harangon ez a felírat olvasható: „Ezt a harangot az Úr 2018. évében Isten dicsőségére, valamint édesapja, néhai Varga János presbiter emlékére öntette és adományozta a nagykároly-kertvárosi református gyülekezet részére a nagykárolyi Alconor Company Kft. tulajdonosa, Varga Norbert presbiter és családja” A harang másik oldalán a következő igeszakasz olvasható: „Viseljetek gondot azért magatokra és az egész nyájra, melyben a Szentlélek titeket vigyázókká tett, az Isten anyaszentegyházának legeltetésére, melyet tulajdon vérével szerzett”. (ApCsel 20,28)

A kicsi harangra az alábbi szöveget írták: „Ezt a harangot Isten dicsőségére öntette és adományozta a nagykároly-kertvárosi református presbitérium.”  A harang másik oldalán a kövekező igeszakasz olvasható: „Mert a jókedvű adakozót szereti az Isten”. (2Kor 9,7)

A toronysüveg bádogozását szintén székely mesterek készítették, ugyancsak az ő kezük munkáját dicséri a torony tetején elhelyezkedő gömb, zászló és csillag elkészítése is.

Templomharang

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: