2018. December. 18., kedd
Névnap:
2018-08-06 10:33:32• hírek • Bagosi Andrea

Helyi művészek alkotásai a Kastélyban

Augusztus 4-én, szombaton a Károlyi Kastély földszinti kiállítótermében került sor a ProvinciArt Egyesület tagjainak munkáit bemutató kiállítás megnyitójára.

A hagyományok szerint évente megrendezett tárlaton idén a következő művészek alkotásai kaptak helyet: Gui Demeter, Lázin Csaba, Lendvay Zoltán, Fastus József, Virginia Pișcorean, Smaranda Nemethi, valamint meghívottjuk, Dorothea Fleiss.

Az ünnepélyes megnyitó egy dallal indult, melyet Larisa Latiș adott elő, majd Kovács Jenő polgármester szólt néhány szót a résztvevőkhöz, megköszönve mindazt, amit az alkotók a művészetért, és Nagykároly kulturális életéért tesznek.

A tárlatot Bogdan Georgescu nyitotta meg, aki az alkotókat méltatta, egyben köszönetet mondva azért, hogy „mernek a szenvedélyüknek hódolni”. A folytatásban Sróth Ödön vette át a szót, aki sorra elemezte a kiállítók munkáit, kiemelve, hogy az egyesület, illetve annak tagjai mennyit fejlődtek az elmúlt 17 évben.

Az ünnepélyes megnyitó egy újabb dallal zárult, melyet Koch Vanessza szólaltatott meg, akit tanára Szűcs József kísért.

A tárlatot augusztus 18-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Városi Múzeum nyitva tartási rendjének megfelelően. A rendezvény az immár második alkalommal meghirdetett, és javában zajló CareiFest része, és a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság, valamint a Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ támogatásával került megszervezésre.

ProvinciArt kiállítás

ProvinciArt kiállítás

ProvinciArt kiállítás

ProvinciArt kiállítás

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: