2018. December. 18., kedd
Névnap:
2018-06-12 12:48:17• hírek • Bagosi Andrea

Hasznos előadás a kicsik fejlődéséről

A Városi Könyvtár által szervezett baba-mama meseklubban június 12-én, kedd délelőtt két szakértőt láttak vendégül.

A délelőtt fő témája a kisgyermekek harmonikus fejlődése volt, melyről dr. Szilágyi Andrea gyermekgyógyász és Bálint Katalin pszichológus, meseterapeuta tartott egy átfogó előadást. A résztvevők hasznos információkat kaptak a kisgyermekek pszicho-motoros fejlődésének lépcsőiről, korosztályokra és az egyes területekre lebontva, így mindenki képet kaphatott arról, hogy babája jól fejlődik-e. A szakértők kiemelték ugyanakkor, hogy minden gyermek egyedi, aki a maga ritmusában fejlődik, így egy kis lemaradás egy adott területen még nem jelent feltétlenül problémát, hiszen később hamar behozhatja. Ezután kitértek arra is, hogy melyek azok a jelek, tünetek, amelyek jelentkezése esetén nagy valószínűséggel már komoly probléma van, amikor feltétlenül külső segítségre, fejlesztésre van szükség.

Zárásként igazán megható pillanatok vártak a kismamákra egy Bálint Katalin által elmondott mese révén, mely az édesanyák gyermekük életében játszott kivételes szerepét mutatta be. Ezután egy mágikus dobozba tekintve mindenki azt is megtudhatta, hogy mi a tökéletes anya titka: mindenki saját tükörképét fedezhette fel a doboz alján lévő tükörben, mely ismételten könnyeket csalt az anyukák szemébe.

Az igazán családias, meghitt hangulatú délelőtt kötetlen beszélgetéssel zárult, a kismamák feltehették kérdéseiket a szakértőknek gyermekük fejlődésével, az általuk tapasztalt problémákkal kapcsolatban, melyekre mindenki kompetens válaszokat kapott, hasznos tanácsokkal és gyakorlati megoldási javaslatokkal.

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: