2018. December. 18., kedd
Névnap:
2018-08-06 10:38:09• hírek • Bagosi Andrea

Hagyományőrzés a színpadon

Szombaton, augusztus 4-én kora este a Károlyi-kastély parkjában megkezdődött az immár második alkalommal megszervezett Nemzetiségi Folklórfesztivál. A CareiFest második napján a német folklór volt a főszereplő. 


Kezdésként a Kalazanci Band, a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum diákjainak zenekara állt színpadra, őket Jónucz Alfonz tanár készítette fel. A továbbiakban: a nagymajtényi Gemeinsam és a nagykárolyi Rote Rose néptáncegyüttes, majd az Acordeon Duett, a Schwäbischer Männerchor, valamint a Lustige Schwaben tánccsoport örvendeztette meg a publikumot.

Az est során meghívottak is színpadra léptek, így a szlovákiai Tornalja Magic in Dance nevű csoportja – ők latin-amerikai és modern táncokat adtak elő. Idén is érkeztek Horvátországból, mégpedig a Donji folklóregyüttes Donji Videovecből. Ők a međimurjei tájegységre jellemző táncokat adtak elő.

A rendezvény szervezői: Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság,Nagykárolyi Kulturális Központ, Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal és a Nagykárolyi Helyi Tanács támogatásával. Az eseményt támogatta: Alconor Company, Ardealul, Polipol Mobila. Műsorvezetőként Járay Zsanett és Adrian Ştefănuţi működött közre.

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: