2019. január. 21., hétfő
Névnap:
2019-01-09 08:46:11• hírek • Bagosi Andrea

Gondolati szabadság képekben

Január 8-án, kedd délután nyílt meg az új esztendő első képzőművészeti kiállítása Nagykárolyban, mely Bukva Valentin alkotásait mutatja be.

Az ünnepélyes megnyitó alkalmával maga a művész köszöntötte a résztvevőket, néhány szóban bemutatva saját magát, illetve a tárlaton látható festményeket. Az amatőr művész elsősorban absztrakt festőnek tartja magát, mivel ez az irányzat adja meg számára azt az alkotói szabadságot, melyre a festés közben szüksége van. Ebben nincsenek formai, technikai vagy színbéli kötöttségek, a művész teljesen szabad kezet kap érzései, gondolatai leképezésében.

Kiemelte, hogy bár első ránézésre rendezetlennek tűnnek a festmények, mindegyikben van egy rendszer, melyet reményei szerint a nézők is megtalálnak, észrevesznek. Ugyanakkor nem szeretné sem befolyásolni, sem irányítani a közönséget, éppen ezért címet sem adott az elkészült alkotásoknak.

A folytatásban Dragos Georgescu, a Gróf Károlyi Kulturális Idegenforgalmat Népszerűsítő Központ igazgatója szólt a résztvevőkhöz, kiemelve, hogy az absztrakt szerinte az egyik legjobb festészeti irányzat, hiszen ebben magát az alkotót, az általa átélt élményeket, érzéseket, gondolatokat ismerhetjük meg, megkötések nélkül. Az alkotót egy igen sokoldalú, termékeny művésznek látja, aki előtt még sok hasonló kiállítás áll, hiszen láthatóan van mondanivalója.

A Károlyi Kastély emeleti kiállítótermében helyet kapó tárlatot január 19-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Városi Múzeum nyitva tartási rendje szerint.

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: