2019. január. 21., hétfő
Névnap:
2019-01-07 10:01:37• hírek • Bagosi Andrea

Folyamatos hóeltakarítás

Összesen 20 tonnányi sót használtak el a megvásárolt készletükből, a nagykárolyi közterületek hómentesítésére az elmúlt hétvégén, mondta Adorján Csaba, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatalhoz tartozó Közterület-fenntartó Igazgatóság (DSPL) igazgatója.

December elején a vállalat már beszerezte a nagykárolyi utak és járdák jég- és hómentesítését célzó munkálatok elvégzéséhez szükséges 120 tonna sót és az 1,2 tonna magnézium kloridot, ennek a készletnek egy részét használták fel a hétvégi havazás során. Két hóekével felszerelt jármű, sószóróval felszerelt gépek, három kotrórakodó gép is használatban volt a munkavégzés során. A havazás kezdetekor végezték el az első sószórást, majd az utak tisztítását követően, második alkalommal is szórtak, hogy így gátolják a jegesedést és segítsék az utak tisztulását. Adorján elmondta, a megszokott ütemterv szerint dolgoztak: először a főutat, illetve a forgalmasabb utcákat igyekeztek járhatóvá tenni, majd ezt követően a járdák, buszmegállók és a mellékutcák következtek. A város útjainak kilencven százaléka gyorsan használhatóvá vált.

A DSPL igazgatója elmondta, a legnagyobb nehézséggel a lakónegyedekben, illetve a szűkebb utcácskákban szembesültek. A parkolók autóktól ugyanis alig tudnak haladni a gépek, s ez tovább nehezíti a munkavégzést, ezért kérik, hogy a gépjárművezetők figyelmesebben, előrelátóbban parkoljanak. Adorján ugyanakkor emlékeztetett: a magánházakban élők, illetve a kereskedelmi egységek tulajdonosai kötelesek maguk előtt tisztítani a járdákat. Sajnos sok esetben ismét elmulasztották ezt a nagykárolyiak.

Az elkövetkező napokra újabb havazást prognosztizálnak a meteorológusok, a DSPL vezetője elmondta, már pótolták a készletet, így remélhetőleg a téli időjárás nem okoz fennakadást a nagykárolyi közlekedésben.

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: