2019. január. 21., hétfő
Névnap:
2019-01-04 10:32:25• hírek • Bagosi Andrea

Ezután dolgozni kell a segélyért

Szociális segélyben részesülő személyeket alkalmazhatunk napszámosként az önkormányzat Szociális Osztályának közreműködésével.

Azok a jogi személyek, illetve jogi státusszal rendelkező fizikai személyek, valamint egyéni és családi vállalkozók, akiknek szükségük van munkaerőre, és szeretnének napszámosokat alkalmazni, most a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályának közreműködésével könnyebben megtehetik. Ugyanis a szociális segélyben részesülő de munkaképes személyeket a jövőben napszámosként lehet alkalmazni.

Minderre egy 2001-es törvény módosítása révén lett lehetőség, melynek célja a helyi munkaerő hatékonyabb felhasználása. Ennek megfelelően a nagykárolyi önkormányzat szezonális akciótervet készít majd a város területén működő jogi személyek, illetve vállalkozások által benyújtott igénylések alapján.

A gyakorlatban azon jogi személyek, akiknek szezonális munkaerőre van szükségük egy kérvényt kell leadjanak a Polgármesteri Hivatal 1-es számú irodájában, vagy az asistentasociala@municipiulcarei.ro email címen, mely tartalmazza, hogy milyen tevékenység végzéséhez van szükségük napszámosra, hány emberre lenne szükségük, illetve milyen időtartamra. Az igénylések beadási határideje minden hónap 20-a, úgy, hogy a kérvények a következő hónapra vonatkoznak majd. A napszámosnak természetesen bér jár az elvégzett munkáért, melynek összegéről az érvényes törvényeknek megfelelően a munkaadó és a munkavállaló egyénileg állapodik meg.

Az érvényes jogszabályok azt is kimondják, hogy ha egy szociális segélyben részesülő, munkaképes személy két ajánlatot visszautasít, akkor a következő hónaptól elesik a segélytől. Ebben az esetben az illető csak 12 hónap múlva kérvényezheti újra, hogy ismét szociális segélyt kapjon.

December elején a Szociális Osztály nyilvántartásában 40 munkaképes, ugyanakkor szociális segélyt kapó személy szerepelt, számuk azonban folyamatosan változhat. Az önkormányzat kiemelte ugyanakkor, hogy elsőbbséget élvez a törvény által előírt közmunka, melyekre a hónap elején kerül sor, ezután következhetnek a szezonális munkák.

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: