2019. január. 20., vasárnap
Névnap:
2019-01-03 09:47:52• hírek • Bagosi Andrea

Évértékelő

Brém László, Mezőfény polgármestere közleményben összegezte a tavalyi év sikereit:


„2018 már az év elején nagy kihívások elé állított engem is és a helyi tanácsot is, hiszen rengeteg problémát kellett, hogy megoldjunk. Községünk költségvetését jelentősen csökkentették. A meglévő források szűkössége olyan gazdálkodást várt el tőlünk, hogy sem a kitűzött fejlesztések terén, sem más téren ne következzen be visszaesés. 
Az év folyamán számtalanszor akadályokba ütköztünk a bürokrácia útvesztőiben, a különböző engedélyek megszerzésekor, amikor is az volt a célunk, hogy minél gyorsabban megkezdjük a már megnyert pályázatok kivitelezési munkálatait. Gondolok itt első sorban a Csanálos felé vezető útra, valamint a Csanálosi útcára, amelynek munkálatait ősszel elkezdték és tavasszal folytatni fogják. Elindítottuk a régi kultúrotthon teljes felújítási munkálatait, amely várhatóan jövő év tavaszára be is fejeződik. Ezek mellett szeretném megemlíteni a futballpálya öltözőjének felújítását vagy a Polgármesteri Hivatal részleges renoválását, amit jövőre folytatni szeretnénk.
Idén fejeztük be a Polipol irányában 250 m hosszúságú bekötőutat, amellyel szeretnénk hozzájárulni a cég, valamint az ott dolgozók számára a megfelelő színvonalú közlekedés biztosításához. 
Fontosnak tartom, hogy a sikeres pályázatokról is beszámoljak, gondolok itt a LEADER program keretében megvásárlásra került nagyobb kapacitású traktorra, megfelelő tartozékokkal, valamint a helyi költségvetésből vásárolt kisteherautóra is. 
A 2018-as év összegzése mellett, előre is szeretnék tekinteni, hiszen a 2019-es évre vonatkozó tervek készítése már folyamatban van. Ezek között szerepel az újsoron megkezdett szabadidő park teljes befejezése, amely térköves járdák kialakítását, 3 db gombaház felépítését valamit egy kisebb mosdó-, illetve raktár helység kialakítását jelenti.
Tavasszal folytatódnak az ősszel abbahagyott útfelújítási munkálatok, gondolok itt, a főutca teljes aszfaltozására, amelynek a felső rétegére kb. 8-9 cm-es új aszfalt kerül, kb. 2,5 km-es távon, illetve 6 km vízvezeték cseréjére is. 
Terveink vannak szép számmal, rengeteg a tennivalónk, bízom benne, hogy meg is fogjuk valósítani őket, ahogy eddig is tettük, hiszen egy élhető, lendületes, virágzó Mezőfényért dolgozunk. 
Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik ebben az évben is mellettem voltak és segítettek a tervek megvalósításában: Nagy Zoltán alpolgármesternek, a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak, a tanács minden egyes tagjának, Fényi Györgyinek, a „Fröhlich” Sport- és Kulturális Egyesület képviselőjének, Czier István plébánosnak, Heinrich Tamás iskolaigazgatónak, a helyi iskola- és óvoda pedagógusainak és minden kedves mezőfényi lakosnak, akik hozzájárultak a munkánk sikeréhez. 
Ezúton szeretnék községünk minden tagjának sikerekben gazdag boldog új évet kívánni erőben, egészségben és boldogságban”.

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: