2019. január. 20., vasárnap
Névnap:
2018-12-23 11:21:52• hírek • Szatmár.ro

Evakuálták a szatmárnémeti NEPI plázát

Zsúfolásig tele a pláza és a hipermarket, mindenki az utolsó ajándékot és hozzávalót keresi a polcok között. Nyakunkon az ünnep.

Szerkesztőségünk egyik tagja pont a hipermarket kasszája előtt volt, amikor megszólalt a tűzjelző a Károlyi úti NEPI plázában. A délben megszólaló figyelmeztető jelzésre sokakat evakuálni kellett. Az épület előtt álló sokaság kérdően tekintett a bejárat felé. Senki sem tudta, mi történt és miért menekítették őket ki a nagybevásárlás közepedte.

Az előzetes információink szerint az eset csak teszt jelleggel folyt. A gyakorlattal szerette volna tesztelni a dolgozókat a vezetőség, mennyire felkészültek egy esetleges éles vészhelyzet esetére. Az új épületben az összes munkatársnak tudnia kellene a tűzesetekkor alkalmazandó protokoll eljárásokat és ismerniük kellene a menekülési útvonalakat is.

A gyakorlatban a Szatmár Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség munktársai is résztvettek. A rajtaütésszerű gyakorlatokra nagyon nagy szükség van, hiszen ezeket a létesítményeket egyszerre ezrek látogatják. A helytelen menekülési protokoll miatt tömegbalesetek is előfordulhatnak éles helyzetekben.

Biztonságos bevásárlást és ünneplést kívánunk a következő napokra!

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: