2019. február. 16., szombat
Névnap:
2018-02-08 10:04:40• hírek • Bagosi Andrea

Egy nap a tudomány jegyében

Február 12-én, hétfőn, az E-Consult Egyesület szervezésében immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Darwin-nap.

A Darwin-nap a tudományos gondolkodás nemzetközi ünnepe, melynek története az 1980-as évekre nyúlik vissza. 2009-ben ünnepeltük Charles Darwin születésének 200-ik, és főművének, „A fajok eredete” című írás megjelenésének 150-ik évfordulóját. A nemzetközi emlékévhez Szatmárnémeti is csatlakozott: 2009 február 12-én, a tudós születésnapján került megrendezésre az első Darwin Nap a Szatmár Megyei Múzeumban. Azóta minden év februárjában népszerűsítik a szatmári Darwin Nap előadói a tudományt és a kritikus gondolkodást.

A programsorozat 10:00 órakor veszi kezdetét a Szatmár Megyei Múzeumban, ahol tudományos előadásokat hallhatnak (román, illetve magyar nyelven), és egy Science Show-n is részt vehetnek az érdeklődők. Este pedig új helyszínen, a Music Cat Pubban folytatódik a rendezvény, ahol beszélgetéseket szerveznek tudományról, kutatásról, gondolkodásról, a BobFolk (Akusztikus gitár, ének - Fehér Csaba) nyújtotta zenei háttér mellett. A beszélgetések részletes programja a következő:

- Dr. Rózsa Lajos (MTA - MTTM Állatökológiai Kutatócsoport, Budapest): A természettudomány természete
- Dr. Silye Lóránd (Geológiai Intézet, BBTE, Kolozsvár) - Ammon isten elhullatott szarvai
- „Out of control/Un dezastru national – investigație în parcurile naționale din România” – dokumentumfilm, bemutatja Andrei Ciurcanu (Agent Green Egyesület, Bukarest)

A szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak. 

Darwin nap

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: