2019. február. 16., szombat
Névnap:
2018-12-06 08:48:44• hírek • Bagosi Andrea

Bányavakság

December 11-én, kedden, 19:00 órától kerül sor a Városi Színházban a nagyváradi Szigligeti Színház Arany János bérletének első előadására, a Bányavakság című tragikomédiára. 

A méltán nagysikerű Bányavirág után a 2017/2018-as évadban a Székely Csaba Bányavidék-trilógiájának második részét is műsorra tűzi a Szigligeti Társulat.

A Bányavakság kíméletlen őszinteséggel és páratlan humorral rajzolja meg egy képzeletbeli székely kisközösség lakosainak fantomképét: a Bányavirágból ismerős helyszínt ezúttal a község polgármesteri címéért vívott harc jellegzetes szereplői lakják be. Ince, a jelenlegi elöljáró foggal-körömmel ragaszkodik székéhez, és mindent megtesz, hogy kihívóját, a szélsőséges nacionalista nézeteket valló Izsákot visszalépésre bírja. Kérésére érkezik a faluba „komiszár” Florin Lupescu, a magyarul is tudó román rendőr, aki azonban figyelmét elsősorban azokra a korrupciós ügyekre összpontosítja, amelyekben a település első embere érintettnek bizonyul. Ince karrierje veszélybe kerül, ezzel párhuzamosan pedig családja széthullásával is kénytelen szembenézni…

A fennmaradt helyekre 20 lejes áron lehet jegyeket váltani. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Bányavakság

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: