2019. február. 16., szombat
Névnap:
2018-12-03 09:26:10• hírek • Bagosi Andrea

Az ünnepre hangolódva

December 2-án, advent első vasárnapján egy rendhagyó képzőművészeti kiállítás megnyitójára került sor a Károlyi Kastélyban.

A kastély emeleti kiállítótermében helyet kapó tárlat egy budapesti képzőművész, Sóvári Melinda munkáit mutatja be. A fiatal művésznőt az ünnepélyes megnyitón Bikfalvi Zsolt, a Vasile Vénig László Fotóklub alelnöke köszöntötte, majd Marchut Réka, Nagykárolyból származó egyetemi tanár vette át a szót, aki néhány gondolatban bemutatta a művésznőt, illetve a kiállítást. Elmondta, hogy a tárlat címe, „Silentium” a karácsonyig tartó csendes várakozást idézi, ennek megfelelően a kiállítás több eleme is az adventhez kötődik. A tárlaton látható alkotások egy része zarándoklatok során született, így az út szépségei, viszontagságai jelennek meg rajtuk. Kiemelte, hogy gyakorlatilag annyi kép létezik, ahányan azokat nézik, hiszen mindenkinek más dolgok jutnak róluk eszébe. A folytatásban maga a művésznő vette át a szót, aki röviden mesélt eddigi pályájáról, illetve a képek születéséről.

Az ünnepélyes megnyitót a Zurgó együttes tette még különlegesebbé, akik moldvai csángó magyar dalokkal szórakoztatták a közönséget, majd miután mindenki megtekintette a kiállítást egy rögtönzött hangulatos táncházba invitálták a résztvevőket.

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: