2019. január. 20., vasárnap
Névnap:
2018-11-07 13:24:48• hírek • Bagosi Andrea

Állásfoglalás

A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület állásfoglalása a Kovács Jenő polgármestert ért támadásokkal szemben.

Az utóbbi időben az általunk Milotai Nyilas István emlékéremmel kitüntetett alapító tagtársunkat, Kovács Jenő nagykárolyi polgármestert folyamatosan érik indokolatlan és nyilvános támadások, önmagukat nemzetvédőnek nevező magánszemélyek és szervezetek részéről. Ezek a támadások különösen napjainkban, a gyulafehérvári évforduló előestéjén erősödtek fel. Meglátásunk szerint tagtársunk erre a legkevésbé sem adott okot, ellenkezőleg, tevékenységével és intézkedéseivel a román-magyar békés együttélés ügyét szolgálja a szatmári régióban. Meggyőződésünk az is, hogy az ellene fellépő gáncsoskodóknak nem ez a céljuk, sőt kirekesztik magukat azok közül az igaz románok közül is, akik az alkalomhoz illő méltósággal, eurólaihoz méltó módon akarnak ünnepelni.

Ezeket figyelembe véve a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület továbbra is támogatja Kovács Jenőt, emlékéremmel kitüntetett alapító tagját. Nem megvédeni akarjuk (tudjuk, hogy ő egyedül is képes megvédeni önmagát), csupán mellette vagyunk közösséget vezető és annak életét szervező munkájában, ahogy alkalomadtán ő is mellénk áll és kiveszi részét tevékenységeink sikerre vitelében. Kovács Jenő minden alkalommal meggyőz bennünket arról, hogy az a típusú vezető, aki globálisan gondolkodik és lokálisan cselekszik. Azaz: az európai és az országos időszerű gazdasági-közéleti-kulturális trendekkel összhangban tervezi meg és vitelezi ki Nagykároly városát irányító tevékenységét, és alakítja a benne lakó többnemzetiségű közösségnek kedvező jelenét és jövőjét. Ehhez kívánunk neki a továbbiakban is lelki és fizikai erőt, legfőképpen igazának tudatán és közösségének támogatásán alapuló kitartást. Támogatási szándékunk nem csupán erkölcsi, hanem anyagi természetű is: a román hatóságok által diszkrimináció címén legutóbb ellene kirótt büntetés (2000 lej) kétharmadát átvállaljuk.

A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület nevében: Fülöp István elnök, Végh Balázs Béla alelnök, Csűry István református püspök, egyesületi tag, Kovács Lajos polgármester, egyesületi elnökségi tag.

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: