2018. szeptember. 20., csütörtök
Névnap:
2017-10-09 14:51:01• hírek • Bagosi Andrea

Alekszej Nabioulin zongorakoncertje

Ezúton szeretnénk emlékeztetni Önöket, hogy Alekszej Nabioulin neves oroszországi zongoraművész október 11-én, szerdán 18 órai kezdéssel mutat be a Károlyi-kastélyban hangversenyt.

Nabioulin Norilszkban, Oroszországban született, zenei tanulmányait ötévesen kezdte, édesanyja irányításával. 1988 és 1996 között a Moszkvai Konzervatóriumban tanult, már ezekben a korai években nemzetközi elismerésnek örvendett, majd 2001-ben ott is fejezte be tanulmányait.

Számos nemzetközi verseny győztese:

1992 – Nemzetközi Ifjúsági Csajkovszkij Verseny (Moszkva) – III. díj;

1998 – 23. A. Casagrande Zongoraverseny, Terni (Olaszország) – I. díj;

2000 – Dublini Nemzetközi Zongoraverseny (Dublin, Írország) – I. díj és különdíj a legjobb teljesítményért;

2002 – 12. Nemzetközi Csajkovszkij Verseny – II. díj és ezüstérem.

Rendszeresen koncertezik Oroszországban, Kelet- és Nyugat-Európában, Ázsiában, Észak-Amerikában, a világ legnagyobb hangversenytermeiben. Együttműködik a legkiválóbb filharmóniákkal és szimfonikus zenekarokkal, számos CD felvételt készített, királyok és államelnökök előtt játszott.

Műsoron: Novelletten op. 21, nr. 1 Fa majorban, Nr. 2 Re majorban, Nr. 7 Mi majorban, Nr. 8 Fa diez minorban; C. Debussy.

Az esemény szervezői: a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, Szatmárnémeti Helyi Tanács, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal, a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság és a Gróf Károlyi Kulturális Idegenforgalom-népszerűsítő Központ. Az esemény a negyvenedik alkalommal megrendezett Szatmári Zenei Napok rendezvénysorozat része.

A koncertre a belépés ingyenes, a helyek száma korlátozott.

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: