2018. június. 20., szerda
Névnap:
2017-09-12 12:24:30• hírek • Bagosi Andrea

A sérültek nagy részét kiengedték a kórházból

A hétfőn délután bekövetkezett baleset során megsérült személyek közül hárman szorulnak további kórházi kezelésre, a többieket kiengedték, és egy szállodában töltötték az éjszakát.

Szeptember 11-én, hétfő délután 18:00 óra körül súlyos közúti baleset történt a DN 19-es úton Mezőpetri és Piskolt között, mely során egy autóbusz és egy kamion ütközött egymásnak. A helyzet olyan súlyos volt, hogy a Szatmári I.S.U. emberei vörös kódot léptettek érvénybe.

A helyszínre kivonultak a Szatmári ISU tűzoltói egy speciális kiszabadító felszereléssel, egy víz, illetve egy habbal oltó autóval, és több mentővel, melyek Szatmárnémetiből, illetve Bihar megyéből érkeztek.

A helyszínre érve az illetékesek azt találták, hogy az ütközés következtében a busz 39 utasából 13-an megsérültek. A sérülteket azonnal elsősegélyben részesítették, és gondoskodtak arról, hogy mielőbb elszállítsák őket a legközelebbi egészségügyi intézménybe, mely el tudja őket látni. Ennek érdekében a helyszínre 12 mentő érkezett, 9 Szatmárnémetiből ( 3 SMURD autó és 6 mentő), 3 mentő Bihar megyéből ( 2 SMURD és egy SAJ mentő Mihályfalváról), illetve egy SMURD helikopter, mely Aradról érkezett. A helikopter egy koponyasérülést szenvedett személyt szállított sürgősen a Nagyváradi Kórházba. A másik 12 sérültet a Szatmárnémeti Sürgősségi Osztályra szállították.

A 12 sérült közül ketten maradtak megfigyelés alatt éjszakára a Szatmári Megyei Kórházban, a többieket kiengedték, és egy szállodában töltötték az éjszakát.

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: