2019. február. 20., szerda
Névnap:
2019-01-16 11:37:12• hírek • Bagosi Andrea

A megbocsátás mint döntés

Január 15-én, kedd délután a Szülők Akadémiája rendezvénysorozat keretén belül Süveges Gergő beszélt a megbocsátás útjáról.

A Pro Calasantius Egyesület és a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum által rendezett programsorozat harmadik vendége Süveges Gergő ismert műsorvezető, újságíró, tréner volt, aki egy rövid bemutatkozással kezdte meg a megbocsátásról szóló előadását.

A folytatásban a megbocsátás lépéseit egy kerettörténet segítségével, az emmauszi tanítványok történetén keresztül mutatta be. Kiemelte, hogy a megbocsátás folyamata minden esetben a sértett, bántott fél saját belső munkája, melyhez nincsen okvetlenül szükség a másik félre, és nem tehetjük függővé a másik fél bocsánatkérésétől, megbánásától sem. A sértett félnek minden egyes esetben végig kell mennie a megbocsátás folyamatán, melyek a következő lépéseket tartalmazzák:

- fájdalom

- harag

- a sérelem megfogalmazása

- idő

- tér

- a kapcsolat fontosságának felismerése

Optimális esetben az út bejárása során az egyén képes lesz a saját, énközpontú látásmódjából nyitni, észrevenni a másik nézőpontját, és végül a kapcsolat egységét helyezni előtérbe. A megbocsátás folyamata tehát tudatos döntések sorozata.

Az előadás végén a nézők lehetőséget kaptak arra, hogy kérdéseket tegyenek fel, illetve pár szóban értékeljék a hallottakat. Hazatéréskor a résztvevők megkapták az előadás kivonatát is, melyet Süveges Gergő készített elő mindenki számára.

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: