2019. február. 16., szombat
Névnap:
2018-02-13 12:40:00• hírek • Bagosi Andrea

A helység kalapácsa régen és ma

Február 13-án, kedd délben egy újabb, igen játékos és szórakoztató egyéni előadást követhettek végig az Elméleti Líceum diákjai, Molnár Bence Temesvárról érkező színművész előadásában.

A Kifordulás címet viselő darab alapja Petőfi Sándor – A helység kalapácsa című eposzparódiája, mely játékossága, humoros stílusa és fordulatai révén nagyon jó lehetőséget teremt a színésznek arra, hogy improvizáljon menet közben, és bevonja a történetbe a közönséget. Így történt ez az elméletis diákokkal is, akik nem kis meglepetésükre hamar részeivé váltak az előadásnak.

A színművész folyamatosan figyelte a fiatalok reakcióit, és azok visszajelzéseihez igazodva haladt előre a történetben, majd váratlanul megszakította a cselekményt, és hirtelen minden kezdődött elölről. Csakhogy most az eredeti karakterek kibújtak a bőrükből, és a tehetséges színművész új stílusban, új vonásokkal felruházva jelenítette meg azokat. Így vált lehetővé például, hogy a szívhez szóló szerelmi vallomás rappelve hangozzon el, maivá, hozzáférhetővé téve a költeményt a modern diákok számára, akik ezt lelkes tapssal díjazták. Az újabb variációk és az egész forgatag lezárásaként megjelent maga Petőfi is a műben, mintegy irányt mutatva a jövő generációinak.

A diákokat nagyon hamar magával ragadta a fiatal színművész bravúros előadásmódja, akit vastapssal jutalmaztak az előadás végén.

A turné keretén belül az érdeklődők február 13-án, kedden 19:00 órai kezdettel tekinthetik meg az előadást a nagykárolyi Művelődési Központ Deák Endre termében. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: