2018. szeptember. 20., csütörtök
Névnap:
2017-10-09 09:37:31• hírek • Bagosi Andrea

A cserkészek világa

Október 7-én, szombat délelőtt a Gróf Károlyi Gyula cserkészcsapat toborzót tartott a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceumban.

Ahogyan az előző években is, idén is sokan eljöttek, hogy bepillantást nyerjenek a cserkészek különleges világába. A szervezők egy kerettörténetet találtak ki a toborzó napjára, mely szerint a fiatal résztvevőknek indiánbőrbe kellett bújniuk, és segíteni Yakarinak, hogy találja meg az eltűnt törzsfőnököt.

A nap a tábortűz körüli ismerkedéssel indult, ahol különböző csoportos játékokat játszottak a gyerekek, illetve cserkészdalokat tanultak. Ezután a szervezők 3 csoportra osztották őket, és így 3 különböző helyszínre kísérték a gyerekeket. Az első csoport az idősebb cserkészek segítségével a természetben található gyógynövényekkel ismerkedett meg. A második csoportnak vetítéses bemutatót szerveztek, mely során a cserkészek hagyományaiba, szokásaiba, életébe nyerhettek bepillantást az érdeklődők. A harmadik csoportnak pedig egy akadálypályán kellett végigmennie, amelyet a tornateremben állítottak fel számukra. Az izgalmas napot aztán újra a tűz körüli énekléssel, játékkal zárták le.

A toborzó minden évben nagy sikert arat, melynek eredményeként évente egyre több új taggal bővül a cserkészcsapat, tudhattuk meg Kocsis Aliztól, az iskola igazgatójától. Minden évben nagyon készülnek erre az alkalomra, melyből a cserkészcsapat tagjai is komolyan kiveszik a részüket, tette hozzá.  

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: