Nemzeti kultúra napja

2017.01.11. | Bagosi Andrea | EMinescu programok Nemzeti-kultúra
Ajánlom másnak
Nemzeti_kultura_napja
Oszd meg a Facebook-on: Share

A Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság, a Művelődési Központ, a „Gróf Károlyi” Kulturális Idegenforgalmat Népszerűsítő Központ és a Városi Könyvtár programsorozattal készül a Nemzeti kultúra napja alkalmából, melyet január 15-én ünnepelnek. A dátum éppen egybeesik Mihai Eminescu román költő születésének 167. évfordulójával.

A január 16-ára, hétfőre tervezett programok a következők:

A Károlyi Kastély Lovagtermében 9:00 órai kezdettel könyvkiállításra kerül sor „Nagy román költők” címmel, a Városi Könyvtár szervezésében.

Szintén a Lovagteremben 9:30 órától kerül megrendezésre egy másik kiállítás, mely Eminescu életének mozzanatait mutatja meg képekben, illetve láthatnak majd fotókat a kéziratairól is. A kiállítást a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság és a „Gróf Károlyi” Kulturális Idegenforgalmat Népszerűsítő Központ szervezi.

A délelőtt folyamán 10:00 órai kezdettel Eminescu verseket szavalnak és énekelnek majd a 3-as számú Napköziben. A programot a Városi Könyvtár munkatársai szervezik a Kalazanci Szent József Iskola közreműködésével.

Román versek maratonára is sor kerül, mégpedig 9:00 és 13:00 óra között a Kastély Szimpóziumtermében. Ugyanitt 13:00 órai kezdettel ünnepi műsor veszi kezdetét, melynek keretén belül diákok adnak elő román költők által szerzett műveket, és megzenésített verseket. Egy videóprezentáció is bemutatásra kerül, mely Eminescu életének kevésbé ismert részleteit tárja fel.

A rendezvényre való belépés ingyenes, a helyek száma korlátozott. A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják. 

0 felhasználó értékelte a hírt. Értékelések átlaga: 0
         


Valuta átszámítás