Litvánia turisztikai látványosságai

2017.02.17. | Bagosi Andrea | turizmus Litvánia nemzeti-nap látványosságok
Ajánlom másnak
Litvania_turisztikai_latvanyossagai
Oszd meg a Facebook-on: Share

Nagykároly Kulturális és Idegenforgalom Igazgatósága február 16.-án újra elindította az „EU-s országok Nemzeti Napja" elnevezésű projektet. A projekt eredetileg 2014-ben indult, és célja, hogy a népszerűsítse az európai uniós országok kulturális értékeit.

A program keretén belül minden ország Nemzeti Napján egy 10 fotóból álló sorozatot állítanak ki, az adott országról. Az eddigi években a fotók a Károlyi-Kastély lovagtermében kaptak helyet, az idén azonban a kastély parkját körülvevő kerítés kiállítótábláján csodálhatják meg őket a járókelők.

Az első évben jellegzetes helyek voltak láthatók a fotókon, 2015-ben jelentős személyiségei az adott országnak, tavaly különleges épületeket láthattunk, idén pedig turisztikai látnivalók kerülnek bemutatásra.

Litvánia Nemzeti Napja alkalmából, melyet február 16-án ünnepel a járókelők egy 10 fotóból álló sorozatot tekinthetnek meg egy hétig az ország különleges turisztikai célpontjairól, látnivalóiról a Károlyi Kastély parkjának kerítésére tűzve. A fotókon síparadicsomok, kajakozásra alkalmas útvonalak, természeti rezervátumok, és tavas helységek láthatóak.

Litvánia 1918 február 16-án nyerte el függetlenségét az Orosz birodalommal szemben, így azóta ezen a napon ünnepli Nemzeti Napját.

Litvánia

Litvánia


 

0 felhasználó értékelte a hírt. Értékelések átlaga: 0
         


Valuta átszámítás