Három nyelvű szavalóverseny

Harom_nyelvu_szavaloverseny
Oszd meg a Facebook-on: Share

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal Kulturális Igazgatósága 2017. február 23-án, csütörtökön az Anyanyelv Nemzetközi Napja alkalmából ötödik alkalommal rendez szavalóversenyt román, magyar és német nyelven.

Külön hirdetik meg a versenyt általános iskolák és líceumok számára. Iskolánként legfeljebb 5 diák jelentkezését várják, egy diák egyetlen verssel léphet fel, amit fel is olvashat. A verseny két kategóriában zajlik: 5-8. osztályok és 9-12. osztályok. A díjazottak oklevelet és könyvet kapnak. Nagykárolyon kívüli oktatási intézményekből is jelentkezhetnek diákok a versenyre.

Három kategóriában várják a diákok szavalatait:

Román tagozat: román nyelvű szavalat; ismert magyar vagy német költők románra fordított verseinek előadása (pl.: Ady Endre verse román fordításban)
Magyar tagozat: magyar nyelvű szavalat; ismert román vagy német költők magyarra fordított verseinek előadása (pl.: Lucian Blaga verse magyar fordításban)
Német tagozat: német nyelvű szavalat; ismert román vagy magyar költők németre fordított verseinek előadása (pl.: Eminescu verse német fordításban)

Az eseményre 13 órától kerül sor a Művelődési Központ Deák Endre-termében (a színház mellett).
Jelentkezési határidő: 2017. február 21., 15 óra. A jelentkezést a Művelődési Központban lehet leadni hétfőtől péntekig 09-14 óra között vagy e-mailben a culturacarei@yahoo.com címen, „concurs limbi materne” megnevezéssel.
További információk: 0261-865-006 vagy 0742-021-668 telefonszámokon, kapcsolattartó személy: Geta Vandici.
A részvételt előre is köszönjük, a diákoknak sok sikert kívánunk!

Anyanyelv napjaAnyanyelv napja

0 felhasználó értékelte a hírt. Értékelések átlaga: 0
         


Valuta átszámítás