Ha én lennék Mátyás Király

2017.02.16. | Bagosi Andrea | gyerekek előadás Mátyás-király Puck-Bábszínház
Ajánlom másnak
Ha_en_lennek_Matyas_Kiraly
Oszd meg a Facebook-on: Share

Nagykárolyba és környékére érkezik a kolozsvári Puck Bábszínház magyar tagozata. Február 20. és 22. között Nagykárolyban és a környékbeli falvakban vendégeskednek. Az érdeklődők (elsősorban a gyermekek, de természetesen a szülők is) a Ha én lennék Mátyás király című előadásukat láthatják.

Hétfőtől szerdáig Nagykárolyban minden nap délelőtt 10 órától, a kulturális központ Deák Endre termében játsszák az előadást. A jegyeket az előadás előtt lehet megvásárolni 5 lejes áron. Helyfoglalás kötelező a 0726 244 480-as telefonszámon. Február 20-án, hétfőn 13 órától Börvelyben, február 21-én, kedden 17 órától Mezőfényen, február 22-én, szerdán 12-től Csanáloson szórakoztatják majd a közönséget. 

A darabválasztás nem véletlen, hiszen híres királyunk éppen 1443. február 23-án született. Az Igazságos Mátyás királyról halála után számos mese kapott szárnyra. Kimagasló személyiségét, karizmatikus vezetői tehetségét hatalmas országának népei mind emlékezetükbe vésték.
Ez az előadás négy mesét olvaszt össze: egy nap leforgása alatt látjuk-halljuk Szabács várának ostromát, Tibrilitől – Mátyás udvari bolondjától – megtudjuk, mi van legtöbb a világon, megismerkedhetünk a Huszárral, aki szerelemre szomjazik, és végül, a gyerekek segítségével elbánunk a kegyetlen kolozsvári Bíróval is.

Mi lenne ha én lennék Mátyás király? Vagy te? Tudnánk-e „olyan” igazságosak lenni? Mit érdemelnek a mai kolozsvári bírók? Egy jó királynak megbocsátani is tudni kell. Te is lehetsz Mátyás király! Ez az igazság!”
(Demeter Ferenc)

Puck Bábszínház

0 felhasználó értékelte a hírt. Értékelések átlaga: 0
         


Valuta átszámítás