Díjakkal tértek haza a versenyről

Dijakkal_tertek_haza_a_versenyrol
Oszd meg a Facebook-on: Share

Január végén a Nagykárolyi Líceum keretén belül működő Pro Terra Ökoklub néhány tagja részt vett egy környezetvédelmi témájú vetélkedőn, melyet Szebenjuharason szerveztek meg.

A Hegyek Baráti Klub által immár XII. alkalommal megrendezett megmérettetésen idén összesen nyolc csapat vett részt, akiknek egy sor feladatot, próbát kellett teljesíteniük. A hagyományoknak megfelelően tájékozódási verseny, fotózás, grafika, karikatúra, műveltségi vetélkedő stb. várt a résztvevőkre.

A nagykárolyi csapat igen szép eredményekkel tért haza, hiszen a fekete-fehér fotózás kategóriában első helyen végeztek, színes fotó kategóriában pedig második helyet sikerült megszerezniük a Csomay Dávid által készített fotókkal. Ezenkívül grafika kategóriában is ezüstérmet szerzett a nagykárolyi csapat, a versenymunkákat Haller Valentina és Putovits Zsolt készítette.

Mentiu Gabriella, a Pro Terra Ökoklub vezetője elmondta, hogy a két klub már több mint egy évtizede áll nagyon jó kapcsolatban egymással, évek óta visszatérnek a versenyre, mely egy igazán különleges és maradandó élmény a résztvevők számára. Ezek a találkozók kiváló alkalmat biztosítanak a tapasztalatcserére és kapcsolatteremtésre, barátságok kialakítására. A verseny tematikája révén is szeretné felhívni a figyelmet a környezetvédelem, a természet, és különös tekintettel a hegyek szeretetének és megbecsülésének fontosságára, és erre nevelné az új generációkat is. Ez a Nagykárolyban működő diákklub elsődleges célja is, hogy diákok megismerjék és megszeressék a természetet, és kiemelt fontosságú legyen számukra környezetünk védelme.

Pro Terrások a versenyen

Pro Terrások a versenyen

Pro Terrások a versenyen
 


 

0 felhasználó értékelte a hírt. Értékelések átlaga: 0
         


Valuta átszámítás