Böjttől böjtig

Bojttol_bojtig
Oszd meg a Facebook-on: Share

A szentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes egy újabb vendégelőadással látogat el Nagykárolyba, mely a líra és tánc különleges összhangját tárja elénk. Az előadásra november 27.-én, vasárnap 18:00 órától kerül sor a Városi Színházban.

Az előadók így vallanak a darabról: „Bánat vagy boldogság, test vagy spiritualitás, önkínzás vagy megtisztulás a böjt? Aki hittel böjtöl, megtisztul a világ dolgaitól, megőrzi a szívét, és újjászületik- vallja a felvidéki származású koreográfus-rendező- esélye van a gyűlöletet szeretetre, a rabságot szabadságra váltani, és az igaz szerelemhez eljutni. Énekek éneke, táncok tánca, szerelmek szerelme, istenek istene, böjtök böjtje. Háromszék Táncegyüttes, erdélyi népzene, szenvedélyes felföldi vokál. Hagyományos és új. Férfi és nő. Szentháromság és ember. Egyidőben. Egy lírai impressziókkal telített, expresszív táncköltemény, érzelmektől fűtött belső monológokkal, Furik Rita rendezésében. A szeretet és a szerelem tüzének jegyében készült Élettánc, mint az Énekek Éneke”.

A próbák során Ivácson László és Tőkés Zsolt segítették a rendező munkáját, a zenét Fazakas Levente és Furik Rita állította össze, a jelmezt Furik Rita készítette, énekel: Erőss Judit, Jánó Tibor és Gidró Roland, a zenekar tagjai: Fazakas Levente, Fazakas Albert, Szilágyi László és Bajna György. Az előadás rendező-koreográfusa Furik Rita volt.

A tánckar tagjai: Keresztes Gabriella, Lukács Réka, Vajda Katalin, Dombi Rózsa, Virág Imola, Váradi Ágnes, Kocsis Lilla-Tünde, Ádám Júlia, Pilinger Mónika, Melles Endre, Pável Hunor-Mihály, Márton Csaba, Vitéz György, Gere Csaba, Kiss Adorján, Törő Bence, Gidró Roland, Portik Norbert, Lupuly Jakab

Jegyek már kaphatóak elővételben a nagykárolyi Művelődési Központ irodájában, 10 és 20 lejes áron. A szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak. 

Háromszék Táncegyüttes

2 felhasználó értékelte a hírt. Értékelések átlaga:1.50
         


Valuta átszámítás