Az idei Karácsonyi Fesztivál programja

2016.11.29. | Bagosi Andrea | Nagykároly ünnep karácsony fesztivál programok
Ajánlom másnak
Az_idei_Karacsonyi_Fesztival_programja
Oszd meg a Facebook-on: Share

Az előző évekhez hasonlóan a Kulturális Igazgatóság munkatársai idén is nagyon színes és változatos programsorozattal kedveskednek az érdeklődőknek az ünnepvárás időszakában.

A tervezett rendezvények között találhatunk koncerteket mindenféle műfajban, színházi előadást, karácsonyi vásárt, kézműves foglalkozásokat, így minden korosztály megtalálhatja a kedvére való eseményt.

A Karácsonyi Fesztivál részletes programja a következő:

December 8., csütörtök, 16.30 óra, Károlyi-kastély

A Werdnig Hoffman Egyesület tagjai által szervezett programra várják az érdeklődőket. A kulturális esemény keretében könyvbemutatóra kerül sor.

December 8., 19:00 óra, Károlyi-kastély

Karácsonyi hangulatot idéző kórushangversenyre kerül sor magyar nyelven nagykárolyi énekkarok részvételével: Canticum Novum, Pro Eclesia, Harmónia, a Fatimai Szűz Mária-templom kórusa, a Kalazanczi Szent József Római Katolikus Templom énekkara. Vezényel: Lőrincz Szilveszter, Visnyai Csaba, Fazakas Erika, Juhász Gyula. A belépes ingyenes.

December 9., 18:00 óra, péntek, Károlyi-kastély – Lovagterem

A „Flori și stele” (Bukarest) gyermekkórus koncertje. A belépés ingyenes.

December 9., 18:00 óra, péntek, Városi Színház

„Kántáló est” című koncertet tart a baptista templom közössége.

December 12., hétfő, 18 óra, Városi Színház

Operettgála, fellép az Operett Group Project, a Kolozsvári Magyar Operett művészei, akik operettslágerekből összeválogatott műsorral kedveskednek a közönségnek. Zongoránál Kulcsár Szabolcs, a Kolozsvári Magyar Opera karmestere, hegedül Ferenczi Endre, a Kolozsvári Magyar Opera koncertmestere. Fellépnek: Balázs Borbála, Hary Judit, Pataki Enikő, Ádám János, Madarász Lóránt, Fülöp Márton.

A koncertre a belépő egy fő részére 20 lejbe kerül.

December 13., kedd, 18 óra, Károlyi-kastély

Ugyancsak kolozsvári művészek, a Gh. Dima zeneakadémiáról román nyelvű slágereket adnak elő. A rendezvényre a belépés ingyenes.

December 14., szerda, 18 óra, Városi Színház

Nagyszabású karácsonyi koncertet adnak a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia művészei. Vezényel Franz Lamprecht. A koncertre a bérlettel rendelkezőket várják, illetve a megmaradt helyek függvényében a helyszínen is lehet jegyet váltani 21 lejes egységáron.

December 15., csütörtök, 18 óra, Városi színház

A Nagykárolyi Művelődési Központ amatőr színjátszói, a Dömdödöm csapat tagjai mutatják be az előadásukat. Az eseményre a belépés ingyenes.

December 16., 18 óra, Városi Színház

A Nagykároly környéki falvak egyesített fúvószenekarának tagjai Mircea Câcu irányításával adnak koncertet. A belépés erre a rendezvényre is ingyenes.

December 17., szombat, 17 óra, Károlyi-kastély parkjában, a Lovarda előtti füves területen

Nagykárolyi Karácsonyi Vásár, amelyet december 17–22. között tartanak. Kézműves foglalkozások, interaktiv programokra és kántálásra kerül sor.

December 18., vasárnap, 18 óra, Városi Színház

A nagykárolyi Kastélylakók könnyűzenei együttesei és szólistái lépnek színpadra a 13. alkalommal megszervezésre kerülő Song 4 X-mas rendezvényen. A belépés ingyenes.

December 19., hétfő, 18 óra, Városi Színház

Ducu Bertzi karácsonyi koncertjére kerül sor. A nagykárolyi Ceatăra zenészeinek kántálásával nyílik a koncert. A koncertre 40 lejért lehet jegyet váltani.

December 20., kedd, 18 óra, Városi Színház

Kovács Kati koncertjével ér véget a karácsonyi fesztivál. A magyarországi művész koncertjére 40 lejért lehet jegyet váltani.

1 felhasználó értékelte a hírt. Értékelések átlaga:5.00
         


Valuta átszámítás