A legfontosabb a megelőzés

2017.02.16. | Bagosi Andrea | RMDSZ előadás diákok nőszervezet méhnyakrák
Ajánlom másnak
A_legfontosabb_a_megelozes
Oszd meg a Facebook-on: Share

A Nagykárolyi Elméleti Líceum és a Kalazanci Szent József Római Katolikus Középiskola is csatlakozott ahhoz az előadássorozathoz, melyet az RMDSZ Szatmár Megyei Nőszevezete rendezett a „Fele se mese” címmel.

Csütörtök délelőtt az Elméleti Líceum dísztermében került sor az első előadásra, mely során Dr. Major Klaudia beszélt a XI. illetve XII. osztályos lányoknak a HPV-vírusról és a méhnyakrák megelőzéséről.

Az előadás nyitásaként Zsidó Sándor, az iskola igazgatója köszöntötte a lányokat, kifejezve örömét, hogy csatlakozhattak ehhez a figyelemfelhívó, ismeretterjesztő bemutatóhoz. A folytatásban Belényi Andrea, az RMDSZ nagykárolyi nőszervezetének elnöke beszélt arról, hogy milyen fontos a tájékozottság és a megelőzés, arra intve a lányokat, hogy vigyék tovább a hallott információkat nőismerőseik körében is.

Az előadás során Dr. Major Klaudia részletesen bemutatta a HPV-vírus fajtáit, terjedésük formáit. Kiemelte, hogy élete folyamán a nők mintegy 80 %-a fertőződik meg a vírussal, de nagyon sokan spontán gyógyulnak, és észre sem veszik. Ha azonban sokáig jelen van a szervezetben méhnyakrákot okozhat. Ezért kiemelten fontos a rendszeres szűrés, és adott esetben a védőoltás alkalmazása.

A lányok nagy érdeklődéssel hallgatták végig az előadást, melyet követően Balogh Enikő, a Szatmár megyei Nőszervezet ügyvezetője egy prevenciós csomagot nyújtott át az iskolának a Gold T Farm gyógyszertár jóvoltából.

A sorozat következő állomása csütörtök délben a Kalazanci Szent József Iskolaközpont, majd jövő héten újabb szatmárnémeti állomások jönnek.

Fele se mese

Fele se mese

Fele se mese

Fele se mese

Fele se mese

0 felhasználó értékelte a hírt. Értékelések átlaga: 0
         


Valuta átszámítás