ABC parádé

2017.01.10. | Bagosi Andrea | könyv költő gyermek Tóth-Ágnes
Ajánlom másnak
ABC_parade
Oszd meg a Facebook-on: Share

Pár évvel ezelőtt, 2014-ben Nagykárolyban is járt a nagyváradi Tóth Ágnes költő, akinek nemrégiben jelent meg új, ABC parádé című, gyermekeknek szóló kötete.

Könyvei Nagyváradon, az Illyés Gyula Könyvesboltban, a Teleki (ma Városháza) utcán vagy tőle, a költőtől vásárolhatók meg. Az ABC parádét (20 lej) és a tavaly novemberben megjelent háborús kisregénye, A Halál katlanában címűt, az eredeti fotókat tartalmazó kötetet pedig 25 lejes áron.

A szóban forgó könyvben az ABC minden egyes betűjéről szól egy vers. Kisiskolásoknak, főleg előkészítősöknek és elsősöknek íródott. Kovács Klaudia illusztrálta. Nagyon szeretik a gyerekek, azonnal nézik, kérdik, hogy az ő nevük kezdőbetűjét melyik vers tartalmazza.

A szerző gyakorlottnak számít a költészetben és az irodalomban, hiszen Tóth Ágnesnek immár 12 könyve jelent meg. Bevallása szerint többek között azért jó a gyermekeknek írni, mert még társadalomkritikát is lehet írni ebben a műfajban, illetve azért, mert a gyermek közönség hálás és őszinte. Első verseit gyermekeihez írta, s bár ők időközben felnőttek, neki továbbra is van mondanivalója. Versei közül többet unokája ihletett, de születtek versek a színekről és a káposztáról is már.

ABC parádé

0 felhasználó értékelte a hírt. Értékelések átlaga: 0
         


Valuta átszámítás